search
top

Rubió de Sòls. Sòls Xarel

Malgrat que tots estem conduïts pels mateixos principis a través dels quals operen les nostres facultats i estem estructurats de manera idèntica, això no implica forçosament que responguem d’una manera única i uniforme al mateix estímul ja que tots hem desenvolupat de manera perfectible el nostre propi gust. Gràcies als esforços per aguditzar la facultat desenvolupable que denominem sensibilitat sensorial, el vi pot convertir-se en protagonista d’una veritable i genuina experiència estètica quan l’elaborador que hi ha al darrera és un artesà habilidíssim que treballa en consonància i en cooperació plena amb la natura i és coneixedor de les disciplines del seu ofici i mostra una honesta predisposició per tal d’ajudar-te a desxifrar-lo. Aquest xarel·lo criat en bóta 6 mesos copsa, permet l’aprehensió de la noció de paisatge, en el cas concret que ens ocupa, el paisatge és el de la Serra del Munt. Parlo aquest cop d’un vi nascut a Rubió de Baix, a la Noguera, de la mà de Judit Sogas el qual vehicula l’acció colaborativa de l’entorn vers l’ànim i la participació activa d’aquest donant lloc a la transfusió recíproca de les emocions.

El punt de partida d’aquest vi és la revelació en equitat i equilibri de les notes de fruita blanca (pera madura) i de pinyol (albercoc). En mig d’un món en el que res està al seu lloc, és molt interessant descobrir un vi en el qual s’hi conjura l’harmonia. Així doncs aquest Costers del Segre està impregnat d’una tonificant alenada d’herbes aromàtiques, integra els accents de fruita seca i els especiats atorgats per la criança per inspirar-nos i meravellar-nos en proporcions iguals.

L’instant concret en que hi acostem els llavis per assaborir-lo és el moment precís en el qual s’instal·la aquella fràgil subtilesa que fa gran a un vi: quan aquest vertebra i canalitza la correspondència íntima amb la naturalesa.

Com ja s’adverteix després de tastar i gaudir plenament aquest Sòls Xarel es veuen sobredimensionades bestialmente les meves ànsies per trobar l’ocasió de tastar el vi superior del celler: Rubiòls.

20190807_214120_HDR

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

top