search
top

5 Quarteres (La Muntada)

Des del primer glop una frescor agosarada ens infon l’influx d’una acidesa ben present, els seus dots en mostrar el seu tipisme varietal corren freturosos a mostrar-se, venen a distreure’ns de manera ben agradable. Es mostra lúdic i alegre com la dansa àgil amb la qual es consuma una suite barroca. Les notes aromàtiques van desembastant-se vacil·lants: ara floral de tarongina virant cap a cítrics (aranja), després sorgeix la fredor anisada del fonoll, a continuació un nou cop d’efecte puix es deslliura al record incisiu del gingebre. En aquest ben definit picapoll hi descobrim un vi sintètic nascut a la Vall d’Horta (Sant Llorenç del Munt i l’Obac), allà on Pere Quart invertia les hores de l’estiu. És d’una claredat expressiva sense exuberància puix conté la concisió d’un aforisme. Adrià Garriga i l’Olivera cooperen per impulsar aquest projecte d’inclusió social.

Aquest ‘5 quarteres‘ a banda d’exemplificar la tasca de recuperació del cultiu de la vinya també refuta amb fermesa i desinhibició la prescripció fatigada de l’ús de les ‘varietats millorants’ importades. Res més que picapoll per infiltrar-nos gola avall el paisatge del parc natural de Sant Llorenç del Munt.

9869CBAF-433D-4861-A0B2-7BFD85915C67

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

top